עוף ממולא בתפוחי אדמה עם ירקות בתנור
תבנית למרכז השולחן, מנת שרינג או כמו שאומרים בעברית ״מנה לחלוקה״. השילוב בין המיצים של העוף לבין שמן הזית, יחד עם התרומה של כל ירק ומיציו, בנוסף ללימון והמרווה – מייצרים רוטב קסום. בסופו של דבר, כל סועד לוקח לצלחת את נתח העוף שהוא אוהב, ואת הירק שהוא אוהב
המצרכים
1 עוף שלם גדול
4 עגבניות בינוניות, חצויות לחצי
5 בצל קטן, חצוי לחצי
2 שומר, חצויים לחצי
1 פלפל ירוק חריף
3 קישואים בינוניים, חצויים לחצי
3 פרוסות לחם בעובי 2 ס"מ
מעט שמן זית
מעט מלח
ענף מרווה
למילוי –
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות מלח גס
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
1/2 שן שום, כתושה
גרידת לימון
1/2 לימון, סחוט למיץ
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה של 250 מעלות. מניחים בתבנית שתי כפות מלח גס ועליהם את תפוחי האדמה. מכניסים לתנור לשעה, או עד שתפוחי האדמה רכים וצרובים. הרעיון הוא להעניק לתפוחי האדמה את הטעם החרוך שמזכיר מדורה.
כשתפוחי האדמה מוכנים מקררים מעט, מקלפים, וחותכים לקוביות של 2 ס"מ. מכניסים את תפוחי האדמה לקערה ומתבלים – שמן זית, מלח, פטרוזיליה, שום, גרידת לימון. מערבבים היטב.
ממליחים מעט את בטן העוף, סוחטים פנימה חצי לימון ומשפשפים את הדפנות. ממלאים את הבטן בתפוחי האדמה. זה בסדר אם צריך לדחוס אותם פנימה.
קושרים את הרגליים של העוף, אפשר גם בחוט תפירה אם אין חבל קשירה ייעודי.
מושחים את העוף מבחוץ בחצי הלימון שסחטתם, ומשפשפים היטב את העור. מזליפים שמן זית ומעסים את העוף. ממליחים ומניחים בתבנית.
מסדרים את כל הירקות סביב העוף שבתבנית. את הלחם מסדרים בין העגבניות לשאר הירקות. מזליפים מעל שמן זית וממליחים. מעל הירקות מניחים ענף עלי מרווה.
מכניסים לתנור לחום של 130 מעלות למשך שעה. אחרי שעה מעלים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות למשך חצי שעה, עד לקבלת צבע חום-זהוב יפה.
מעבירים את הירקות לצלחת הגשה. מפרקים את העוף בצלחת נפרדת ומעבירים את חלקיו לאותה צלחת הגשה.
אחרי שעה וחצי הלחם ייהפך לטוסט שיספוג את המיצים והטעמים של העוף והירקות, קצת כמו "הסוף" של הפיתה, שם נקווים כל המיצים. פרוסת הלחם יכולה לשמש כברוסקטה, שעליה תוכלו לסדר לכם את כל הטעמים של המנה, לביס אחד מושלם.
חשוב להבין:
משיחת העוף בלימון חשובה מאוד. אל דאגה, היא לא הופכת את העוף לחמוץ, אלא מעניקה ניחוח לימוני לבשר. בניגוד למקובל אני לא אוהב להכניס פלחים של לימון מתחת לעור, כי אחרי הצלייה הם מייצרים טעם מר של ריקבון. חשוב שתפוחי האדמה ייצלו בתנור בחום גבוה עד לקבלת הטעם שמזכיר את המדורה, כי הניחוח עובר גם לעוף.
חשוב שתפוחי האדמה ייכנסו לתוך העוף כשהם כבר מתובלים, כי במהלך הצלייה הם לא מקבלים טעמים נוספים